Здравейте колеги, проблема е следния : до четвъртък миналата седмица всичко беше на ред, в петък сутрин паля колицата и за няма и 3 км водата на 110 градуса...... Оказа се че водата не циркулира през големия кръг, веднага смених термостат и водна помпа но без ефект ;( закарах я на " майстор" и казаха издухана гарнитура, ок шлаифане напасване клапани и...... Същата работа, в сервиза уж всичко беше наред но по път околовръстното пак загря а радиатора беле умрял от студ, моля посъветвайте ме къде да търся проблема, в този сервиз няма да се върна за нищо на света !!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с охладителна система, алфа156 1.9 жтд
Collapse
X
-
Ако допуснем, че термостатът е наред, вероятно проблемът се дължи на наличието на газова възглавница в системата.
А тя се дължи или на недобро обезвъздушаване или на пробив между работния обем и охладителната система.
Мисля, че най-правилното, което трябва да се направи за момента е да се тества системата за пробив. Или чрез надуване или с помощта на реагент за изгорели газове.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
проверихте ли всички маркучи да няма запушени
как така радиатора ще е студен при такава температура, ако е запушено тънкото маркуче дето отива към разширителния съд, тогава в термостата остава въздушна възглавница и не отваря навреме
отделно, как за 3 мин стига 110 градуса, имаш ли подгрев на антифриза
пс може би най-правилното решение е да отидеш в някой от форумните сереизи, там със сигурност ще стане ясно какво и имаLast edited by mirchozo; d.m.y г., 18:18.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениепроверихте ли всички маркучи да няма запушени
как така радиатора ще е студен при такава температура, ако е запушено тънкото маркуче дето отива към разширителния съд, тогава в термостата остава въздушна възглавница и не отваря навреме
отделно, как за 3 мин стига 110 градуса, имаш ли подгрев на антифриза
пс може би най-правилното решение е да отидеш в някой от форумните сереизи, там със сигурност ще стане ясно какво и има
Залагам и аз на запушен маркуч,случвало ми се е на друга кола,същата работа която описваш е.Лошото е,че са те одрусали мн пара.
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеПредлагам на колегата да опипа маркуча от термостата до радиатора за някой термостат от рено.alfa 159 1,8 mpi/lpg
Comment
-
Колеги, сега колата е в друг сервиз и шефа каза че някакви тънки тръбички били тотално запушени и за това не можело да се обезвъздуши системата, отделно че на таблото показва 40 градуса в повече от реалната...... Датчика е нов, взех комплекта бензиномер, часовник и t на охлаждащата течност.Утре вечер колата би трябвало да е готова, ще споделя за резултата , дано е положителен
---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщениеЗалагам и аз на запушен маркуч,случвало ми се е на друга кола,същата работа която описваш е.Лошото е,че са те одрусали мн пара.Излезна ми по скъпо от двигател втора употреба, а след разкритията за грешните показания на Т на охлаждащата течност имам чувството че яко ме преебаха и шлайфа е излишен
Comment
-
Първоначално публикувано от nexs7910 Покажи съобщениеКолеги, сега колата е в друг сервиз и шефа каза че някакви тънки тръбички били тотално запушени и за това не можело да се обезвъздуши системата, отделно че на таблото показва 40 градуса в повече от реалната...... Датчика е нов, взех комплекта бензиномер, часовник и t на охлаждащата течност.Утре вечер колата би трябвало да е готова, ще споделя за резултата , дано е положителен
---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
Труда + шлайфане на глава + 1 подгревна свещ ( счупена от тях) + гарнитури+ антифриз 556 лв...Излезна ми по скъпо от двигател втора употреба, а след разкритията за грешните показания на Т на охлаждащата течност имам чувството че яко ме преебаха и шлайфа е излишен
Хубаво е да се знаят доверените сервизи и феновете разбиращи от нашите каляски,щото гледаш кво се получава.
Comment
-
Просто са те отупали, както правят доста "сервизи". Поне да ти бяха оправили и проблема. Шлайфането, можеше да се разминеш и без него, но ако ще си караш колата занапред не е чак толкова зле, просто си изпреварил появата на един проблем в близко бъдеще. Дано само да са направили всичко както си трябва.
Маркучето за обезвъздушаване си го проверявай при всяко вдигане на капака, при рязко стискане на някой от дебелите маркучи в разширителния съд трябва да се появи струйка от тънкото маркуче.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от nexs7910 Покажи съобщениеКолеги, радвам се да се похваля, проблема е решен след здрава промивка на всичко през което минава вода и е достъпно без сваляне на глава отново..... Благодаря на отзовалите се !!!
пс:не знам дали не е против правилата,но ако не е кажи кой е този сервиз да го избягваме.
Comment
-
Първоначално публикувано от nexs7910 Покажи съобщениеКолега като гледам си от Пловдив, нямаш шанс да попаднеш на този.... Няма да казвам кой е сервиза ( не знам дали не е против правилата) но се намира на Пушкин и околовръстното в София156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment